FAQ


WELKOM

Hieronder vindt u antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen.

 1. Algemeen

 2. Aandrijving & Techniek

 3. Verzekering

 4. Service & Garantie

 5. Zakelijk

Voor overige vragen neem contact op.

1.ALGEMEEN


Wat voor type voertuig is Eysing?

Eysing valt bij de RDW onder de scooters. Eysing heeft een nieuw type elektrische scooter - ook wel e-moped genoemd - te leveren als Snorscooter 25 km/u of Bromscooter 45 km/u met helmplicht.


Hoeveel modellen zijn er?

Eysing introduceert de Eysing One:

 • Eysing One: De meest veelzijdige e-moped die naar eigen smaak samen te stellen valt. Een model met een lang zadel.

Kan ik elke gewenste kleur kiezen?

Voor de Eysing One is er een kleurkeuze mogelijkheid:

Originals:

 • Charcoal Black
 • Ivory White

Specials:

 • Gunmetal Grey
 • Ordnance green
 • Dakar Yellow
 • Eysing Red

Is een helm verplicht?

Dit is afhankelijk van welk type:

 • Nee, er is géén helmplicht bij een voertuigtype van 25 km/u.
 • Ja, er is wel een helplicht bij een voertuigtype van 45 km/u.

Waar wordt de Eysing geproduceerd?

Productie zal plaatsvinden bij een gerenommeerde Nederlandse producent c.q. assemblage partij, De Utrechtse RijwielFabriek, welke onder meer de Van Moof elektrische fiets assembleert.


Wat is de aanschaf prijs?

Eysing One kost € 5.650 incl. btw en verzending binnen Nederland, voor de Originals. In geval van Specials, is er een meerprijs van toepassing.


Waar kan ik een Eysing kopen?

Op dit moment kunt u een pre-order plaatsen door een aanvraag in te dienen, zie One


Hoe werkt het pre-order proces?

 1. Vul in het online formulier uw gegevens in. Vervolgens neemt een van onze medewerkers contact met u op en ontvangt u een mail hoe het pre-order proces verder verloopt.

 2. Nadat u het pre-order bedrag heeft betaald, ontvangt u een bevestigingsmail van deze pre-order (waarmee vanaf dat moment een plek in de productielijn is gereserveerd).

 3. Op het moment dat de door u bestelde Eysing in productie gaat, nemen wij opnieuw contact met u op, om de laatste details van uw Eysing te configureren en uw restbetaling te voltooien.


Is de Eysing goedgekeurd door de RDW?

Ja, de Eysing Type 1 is een doorontwikkeld product waarvoor individuele goedkeuring van de RDW is ontvangen en rijden inmiddels ca. 1 jaar op de openbare weg.


Hoe oud is het bedrijf?

In 2014 is het startschot gegeven voor de ontwikkeling van het eerste prototype, beter bekend als Eysing Type 1.


Kan ik met de Eysing een proefrit maken?

Ja, er kan een afspraak worden gemaakt om op een van de Eysing prototypes een proefrit te maken. Neem hiervoor contact op.


2.AANDRIJVING & TECHNIEK


Wat is het gewicht van de Eysing?

De Eysing weegt circa 65 kg, inclusief de 10 kg batterijpakket.


Hoe snel rijdt de Eysing?

De maximale snelheid van de Eysing e-moped is afgestemd op wat is toegestaan in Nederland. Dus of 25 km/u of 45 km/u met helmplicht.


Wat doe ik tegen diefstal?

De ingebouwde diefstalbescherming schrikt dieven af. De Eysing One heeft een boordcomputer die voortdurend communiceert met de cloud, zodat u real-time gegevens kan ontvangen op uw mobiele telefoon voor o.a. anti-diefstal meldingen.


Wat is de actieradius van de Eysing?

Een vol batterijpakket levert een actieradius van circa 80 kilometer. Dat is niet toevallig precies de afstand van Amersfoort naar ’s-Hertogenbosch; De thuisplaatsen van het Eysink van toen en het Eysing van nu: van het verleden naar de toekomst.


Wat is de oplaadtijd van het batterijpakket?

Verbind het batterijpakket met de speciale Eysing-socket aan een snel-lader en de Eysing One zal binnen 4 uur volledig zijn opgeladen. Na 2 uur zal de accu alweer voor +/- 60 procent zijn opgeladen. Met een standaard oplader duurt het ongeveer 8 uur om volledig te herladen.


Hoe voorzie ik mijn Eysing weer van een volle batterij?

Verbind het batterijpakket met de speciale Eysing-socket. Deze socket kan aan elk standaard 220-Volt stopcontact worden opgeladen. Of u nu thuis, op kantoor of in een restaurant bent.


3. VERZEKERING


Is een verzekering verplicht?

Ja, de Eysing valt in Nederland onder de categorie 'motorvoertuig' en moet dus op de openbare weg verplicht WA verzekerd zijn.


Wat kost een verzekering?

De prijs van een WA verzekering is afhankelijk van een aantal factoren, zoals uw woonplaats, leeftijd, dekkingsgraad en uiteraard bij wie u de verzekering afsluit.


4.SERVICE & GARANTIE


Waar kan ik terecht bij technische problemen?

In geval van technische problemen neemt u met ons contact op. Een van onze product ondersteunende medewerkers zal vervolgens assisteren om het probleem op te lossen.

Als het defect van de Eysing niet kan worden verholpen via de telefoon, zal een medewerker het probleem dienen te verhelpen.


Wat is de garantieperiode van mijn Eysing?

Elke Eysing heeft een garantieperiode van twee jaar.


5.ZAKELIJK


Wilt u uw eigen branding op uw Eysing?

Wanneer u een speciaal verzoek heeft om bijvoorbeeld uw eigen branding op uw Eysing te krijgen, kunt u contact opnemen met de designer Alain van Dijk. Hij bekijkt dan samen met u de mogelijkheden, om een unieke Eysing samen te stellen.
Laat ons weten wat u in gedachten heeft via alain@eysing.com.


Is subsidie mogelijk op een Eysing?

Ja, bij een zakelijke aanschaf is het mogelijk om subsidie te verkrijgen.

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Ook ondernemers ervaren de voordelen van elektrisch rijden, want het is niet alleen beter voor het milieu maar ook voor de portemonnee. Wanneer u als ondernemer een Eysing aanschaft, zijn er een aantal aantrekkelijke fiscale regelingen waar u gebruik van kunt maken. Deze regelingen hebben wij voor u uiteengezet. Zie hiervoor de Fiscale voordelen