Type 1 - mobile - Copy.jpg

2014

DESIGNING

Uit pure passie wilde Alain van Dijk een innovatieve e-moped bouwen met een retro-uitstraling, gebaseerd op het design van motoren zoals die honderd jaar geleden in ons land rondreden. Al vanaf zijn vierde tekent Alain al auto’s en motoren. De modellen die hij als kind tekende, leken sprekend op de Eysink-motoren van vroeger. Een eeuw geleden was er dus iemand die vrijwel precies hetzelfde als hij had getekend. Alain had altijd al de droom om een eigen voertuig te bouwen en dat raakvlak gaf hem dat laatste zetje, hij moést dit gewoon doen.

Na vele concepttekeningen werd uiteindelijk het startschot gegeven voor de bouw van het eerste prototype, nu beter bekend als Eysing Type 1.

background.jpg
 
Doorontwikkelingen_mobile_copy.jpg

2015

PROTOTYPING

In 2015 vormde Eysing zicht langzaam als een jongensdroom in de garage in Vught. In deze kleine werkplaats werd de allereerste e-moped van Eysing gebouwd. Het ontwerp van dit prototype was geïnspireerd op de retro uitstraling van Nederlandse motoren uit de jaren ’30. Alain vond bij de technische realisatie van zijn droom de hulp bij Frits Smits, die toen nog aan de Technische Universiteit van Eindhoven studeerde.

Het hele jaar werd er door Alain en Frits op-en-af aan het prototype gewerkt, maar de Eysing Type 1 zou pas in 2016 rijden.

background.jpg
 
 
Type1_finished_mobile_copy.jpg

2016

APPRECIATION

Het is nooit Alain’s ambitie geweest om motoren voor anderen te bouwen. Het was bij toeval dat hij merkte dat hij niet de enige was die plezier beleefde aan zijn prototype. Toen hij in 2016 zijn e-moped aan anderen liet zijn bleek dat er ook interesse was van anderen: ‘Wat gaaf!’, hoorde je. ‘Is die ook te koop?’. Wat begon uit passie, bleek misschien wel een bestaansrecht te hebben. Eysing werkte dit hele jaar met passie verder aan de ontwikkeling en verbetering van haar niet alledaagse voertuig, maar wel bedoeld voor dagelijks gebruik.

Om op de openbare weg te kunnen rijden besloot Alain in 2016 om de Eysing Type 1 voor te leggen aan de RDW voor goedkeuring.

background.jpg
 
testing_mobile_copy.jpg

2017

TESTDRIVING

In 2017 ontving de Eysing Type 1 vanuit de goedkeuring van de RDW om op de openbare weg te rijden. Dit leverde veel aandacht voor de e-moped en deed mensen die hem zagen direct glimlachen. Dit voedde de gedachte van Alain om meerdere exemplaren te gaan maken. Later dat jaar werden nog eens 4 prototypes gebouwd ter uitbreiding van het testwerk en om voorzichtig te onderzoeken of eventuele serieproductie mogelijk was voor Eysing. Met deze succesvolle prototypes werd dat jaar voor ruim 10.000 km aan testervaring opgedaan.

Op basis van de positieve reacties en goede testresultaten, nam Alain eind 2017 de beslissing om de mogelijke serieproductie van de e-moped te onderzoeken.

background.jpg
 
Final_design_mobile_copy.jpg

2018

DEVELOPING

De Eysing-pioniers besloten dat het tijd werd voor het grotere werk. Het team werd op diverse fronten uitgebreid om het bedrijf klaar te maken voor de productie van de aanstaande Eysing One. Het hele jaar 2018 stond in het teken van ontwerpen, overwinnen van obstakels en opnieuw naar dingen leren kijken. Buiten het volmaken van de productspecificaties van de Eysing One werd er ook aan de organisatie gebouwd. In alle opzichten was het een turbulente periode voor Eysing, maar waarbij het ultieme doel wel steeds duidelijker werd. De One zal de eerste Eysing e-moped ooit zijn in serieproductie, pre-orders worden aangenomen, leveranciers worden benaderd en een assemblagepartner wordt gevonden.

background.jpg
 
Production_mobile_copy.jpg

2019

PRODUCTION

De Eysing One werd ontworpen voor in de stad. Een lichtgewicht rijdersmachine met een gewicht van slechts tientalle kilo's, een lang zadel – kun je met de kinderen even een ijsje halen – en een uitneembaar batterijpakket. Die haal je uit de tank en kun je binnen opladen. Heel praktisch. Volledig van staal, met een actieradius van 80km en wordt handgemaakt in Nederland.

background.jpg