AANDRIJVING VAN WERELDKLASSE

 
Eysing_aandrijving.jpg

Bestaande elektrische motoren voldoen geen van allen aan Eysing’s eisen voor design, prestaties en duurzaamheid. Daarom heeft Team Eysing de “in-wiel aandrijving” opnieuw moeten uitvinden. In samenwerking met gespecialiseerde partners is er door Eysing een compleet nieuwe naafmotor ontwikkeld met geïntegreerde trommelrem. Het resultaat is een geruisloze en efficiënte krachtbron die het kloppend hart van de Eysing One wordt.

BEAUTY & BEAST

De motor levert 2 kW vermogen en heeft 60 Nm koppel bij een maximale toegestane snelheid van 45km/h. Die cijfers zeggen misschien weinig, maar het zal waanzinnig rijden en aanvoelen. Eysing heeft de aandrijving namelijk vooral ontwikkeld met het oog op rijderscomfort. De manier waarop de Eysing One aanvoelt tijdens het rijden is van cruciaal belang. De nieuwe motor is zo ontwikkeld dat de bestuurder nergens rekening mee hoeft te houden. Schakelen is overbodig, de berijder hoeft alleen maar gas te geven. De veiligheidsinstellingen zorgen voor een verantwoorde acceleratie, ook als de gashendel helemaal wordt opengedraaid. De motor is niet alleen snel, maar ook efficiënt. Een nieuw regeneratief remsysteem gebruikt de kinetische energie die vrijkomt bij het remmen om het batterijpakket te voeden. Hierdoor wordt tot 10% extra elektriciteit gegenereerd.

SAFETY FIRST

Momenteel test Eysing de aandrijving op hoge snelheden om stabiliteit en veiligheid te kunnen garanderen. Met name de kalibratie van het koppel hebben nu hoge prioriteit in de laatste testen. Team Eysing benut haar eigen ervaring van 4 jaar rijden op prototypes om de optimale afstelling daarvan te vinden. Alle motoren worden genummerd en aan het unieke chassisnummer gekoppeld. De motor zal voldoen aan de laatste technische eisen van de RDW. Veiligheid speelt daarbij een hoofdrol. Toch doet Eysing geen concessies aan haar jongensdroom: de allermooiste e-moped ter wereld maken. De krachtbron van de Eysing One biedt een respons van wereldklasse, is krachtig en heeft een soepel koppel. De lichtgewicht motor vergt nauwelijks onderhoud en is nostalgisch ontworpen om het design van de e-moped niet te verstoren. Krachtig en prachtig.


Wilt u uw eigen e-moped reserveren? Klik dan hier om zelf ook uw Eysing-jongensboek open te slaan.

 
AlainEysing