USER TIPS AND MAINTENANCE

Zoals elk waardevol object en precisie-instrument, vereisen Eysing e-mopeds bijzondere aandacht voor gebruik en onderhoud. Met de hier vermelde tips kunt u hun levensduur verlengen, een optimale werking garanderen en hun schoonheid behouden.

 
koplamo.29.jpg

 

CLEANING

Om deze afzettingen te voorkomen, reinigt u de e-moped regelmatig met en neutraal wasmiddel en water om de e-moped te wassen. De e-moped kan worden gereinigd met een vochtige doek (of voorzichtig worden afgespoeld wanneer het model is bedoeld voor wateractiviteiten) en moet ook worden gedroogd. Gebruik na het wassen een zachte doek om de e-moped te drogen om krassen te vermijden. Gebruik geen hogedrukreiniger om de e-moped te wassen, zeker niet in de buurt van het batterijpakket. Spuit geen water onder de voetenplank waar de regelaar en andere onderdelen geïnstalleerd zijn. Laad niet op wanneer de laadpoort van het batterijpakket nat is, laat deze eerst drogen. Indien de connector van het batterijpakket nat is wordt het aanbevolen contact op te nemen met een geautoriseerde Eysing partner.

 
 

LEATHER components

Eysing zadels zijn te verkrijgen in kunstleer en in leer. De Eysing standaard zadels zijn gemaakt van een rubber en canvas materiaal dat weliswaar kan slijten maar dat wel bijzonder weersbestendig is. 

Zoals alle lederen voorwerpen (schoenen, tassen, enz ...) moeten de lederen onderdelen worden verzorgd om hun schoonheid op lange termijn te behouden. Bescherm de lederen onderdelen tegen water, transpiratie, vocht, vet, parfum, cosmetica of chemicaliën en vermijd overmatige blootstelling aan de zon. Het gebruik van de verzorgingskit van Eysing (verkrijgbaar in de Eysing Shop) zal de levensduur van de lederen onderdelen helpen verlengen en hun uiterlijk en hun soepele gevoel behouden. Als het leer spatten, neem de vloeistof dan onmiddellijk op met een doek.

Een Eysing zadel kan er zijn voor het leven. Leer is een natuurlijk materiaal dat zorgt voor langdurig comfort en ondersteuning. Om jarenlang rijplezier te hebben is onderhoud van leer wel van groot belang.
Hierbij geven we u een aantal handige tips:

  • Behandel een leren Eysing zadel met Eysing leervet. Hierdoor wordt het leer soepel, wat het inrijden bevordert. Ook beschermt leervet het zadel tegen invloeden van buitenaf.

  • Slechts een kleine hoeveelheid moet bovenop het zadel te worden aangebracht. Dit dient tevens goed te worden uitgewreven om afgeven te voorkomen.

  • Dit invetten dient diverse keren tijdens de inrijperiode te worden herhaald en daarna elke drie kwart jaar.

  • Leervet dient niet gebruikt te woorden op de kunstleer -zadels. Deze zijn namelijk al voorbewerkt en extra soepel van zichzelf.

  • Zet een Eysing met een leren Eysing zadel niet zomaar buiten in de regen. Als u op een nat zadel gaat rijden, kan het leer namelijk afgeven en vlekken in kleding veroorzaken. Verder kan het leer ook dusdanig gaan doorzakken, waardoor het zadel onbruikbaar wordt.

  • Eysing heeft de juiste leerspanning samengesteld. Dit zorgt ervoor dat het zadel goed in vorm blijft en zijn comfort behoudt.


 

RINSING

In de winter kan het voorkomen door de strooiwagens dat de e-moped in aanraking komt met zout water, spoel uw e-moped zorgvuldig af onder een zachte, dunne stroom water en droog deze met een absorberende doek. Lederen onderdelen zijn niet bedoeld voor gebruik in een zeer vochtige of natte omgeving; als het leer is bespat, de vloeistof onmiddellijk opnemen met een doek.

 
 

CHOICE OF saddle/ battery pack

Leer houdt niet van water. Voor veel buitenactiviteiten, zeer vochtige of vochtige plaatsen, of klimaten die resulteren in frequente transpiratie, is een zadel van kunstleer meer geschikt.